Digitális átalakulás

Digitális átalakulás

Gamification, játszva dolgozni, vagy dolgozva játszani?

Avagy hogy lehet 3 év alatt, 100.000 fa elültetése a cél?

2021. február 05. - Pedro78

 

regijatek.jpg

Ha azt mondom, gamification, akkor néznek rám, hogy ja az játék. De ez nem csak és kizárólag erről szól, vagy egy picit mégis? Szóval bennem is van egy kavar, úgyhogy szakértőt kérdeztem meg, méghozzá Fazekas László személyében, aki az értékesítés és marketing igazgató a Games for Business -nél.

Márpedig a munka és a szórakozás nem fér össze!

Mondják sokan.

Még jó, hogy a GamesForBusiness ezt nem hallotta és olyat alkotott, amivel igenis szórakoztatóbb, s motiválóbb a munka.

Ez a Digitális Transzformáció korában különösen fontos, mert ennek egyik fő pillére a vállalati kultúra kialakítása. Egy vállalat, ahol szórakoztatva tanulunk be az új pozícióba és játékosan mérjük, sőt versenyzünk az értékesítésben, mindenképp versenyelőnyre tehet szert egy olyan munkaerőpiacon, ahol már inkább a jelentkező kérdezi meg a cégtől: "miért pont magukhoz jöjjek dolgozni?"

Nevezzük nevén: GAMIFICATION, a vállalati kultúra szerves része lesz hamarosan.

Önálló szoftver platformként, vagy más szoftverekbe épített formában is elképzelhető.

Megnézzük hogy csinálják, akik már alkalmazzák és mi köze a golfozásnak a Mazdához és 100 fa ültetéshez. Fazekas Lászlóval beszélgettünk a GamesForBusiness -től.

Légyszíves Mesélj nekünk, hogy mégis mit jelent ez a fogalom, hogy gamification és hogy miért lesz jó ez nekünk, mondjuk üzletembereknek, magánszemélyeknek, hogy miről szól ez az egész hozz minket képbe légyszíves.

Szia Pedro, nagyon jó a kérdés. Sokan azonosítják azzal, hogy ez igazából csak játék. Sokan azt gondolják, hogy akkor mi egy olyan platformot üzemeltetünk, fejlesztünk amivel igazából játszanak a kollegák és hogy nem dolgoznak miközben ez pont pont hogy nem így van maga játékos megközelítés miatt nőhet a teljesítményük.

Ez igazából módszertan, ami azt fogalmazza meg, hogyha röviden kéne valahogyan összefoglalni, akkor úgy lehetne hogy olyan eljárás, ahol üzleti célokat valósítunk meg.

Úgy hogy az ahhoz szükséges személyes motivációt, azt a viselkedésnek a megváltoztatásával érjük el.

A teljes beszélgetést ezen a linken találod:

Gamification videó

Rólam 

Szekrényi Péter Pedro vagyok, mérnök informatikus és a Digitális Transzformációval olyan aspektusból foglalkozom, hogy milyen lehetőségeket hoz számunkra. Mind az emberi, mind az informatikai oldalát vizsgálom gyakorlati példákkal alátámasztva, mert szeretném, hogy mindenki megértse azt, hogy neki személy szerint ez az egész átalakulás hol és miért lesz jó.

Célom tehát, hogy ne féljünk attól ami jön, hanem bátran és okosan használjuk inkább! Itt érsz el:

pedro@amtech.hu

http://amtech.hu

#gamification #digitaltransformation #gamesforbusiness https://gamesforbusiness.com​ 

A bejegyzés trackback címe:

https://digital-transformation.blog.hu/api/trackback/id/tr6616414484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása