Digitális átalakulás

Digitális átalakulás

Digitális Tervezés fontossága 2021-ben

hogy az átállás ne kényszer legyen, hanem lehetőség.

2021. január 14. - Pedro78

 csabipedro.jpg

A digitális tervezés fontossága a cégek életében. 

Jöjjön egy 2021-ben elkerülhetetlen téma.
Az Amtech Rendszerház Kft. tulajdonosával, Szekrényi Péterrel, Pedroval, Lázár Csaba, a Falkon Akadémia alapítója beszélget.

Nagyon szívesen beszélgetünk bárkivel erről, mit látunk, mit tapasztalunk, konkrétan, nemcsak elméleti, hanem teljesen gyakorlati oldalról megközelítve.
Kérd tárlatvezetésünket, ahol szoftvereket működés közben vizsgálunk meg.

 A teljes beszélgetést ezen a linken éred el: 

Dobd el a jósgömböt, itt van a mesterséges intelligencia

Lázár Csaba: arra gondoltam egy picit nézzük át, a sikereiteket. Egy picit beszéljünk úgy erről szabadon, mint ahogy arról, ahogy talán nagyon ritkán hallhatunk, vagy pedig csak azok, akik közel állnak hozzátok. Műhely titkokra lennék kíváncsi. �

Milyen típusú cégek, akikkel együtt dolgoztok? Beszélgetés közben pedig próbáljuk levonni annak a tanulságát, hogy ezek a cégek miért is rendelik meg az egyedi vállalatirányítási szoftvert? Miért az Amtech Rendszerháztól kapják meg amit keresnek? Hol kapcsolódik munkátokhoz a digitális transzformáció?  Mert ugye szószólója vagy ennek a témának. Új év, új szemlélet, vágjunk is bele.

Ugye vannak cégek, akik kérik a segítségeteket. Mivel értétek el ezt a szakértői bizalmat?

Pedro: röviden, 11 év vállalatirányításban szerzett tapasztalat, de egyébként 30 év az informatikai egyedi fejlesztésekben, 25 munkatárs és 2020-ban a tervezett 300 millió fölötti (330) zárás.

LCs: szívből gratulálok, fantasztikusak vagytok 330 millió és több mint 100 ügyfél ha jól emlékszem?

Pedro: igen, átléptük a 100 bevezetett rendszert, jelen pillanatban is 22 fejlesztést viszünk.

LCs: annyit mondjál el Pedro légy szíves, hogy miért nem dobozos, miért egyedi? Ez miért fontos?

Pedro: jó pár évvel ezelőtt, - most 42 éves vagyok - azt kell hogy mondjam, hogy lassan 30 évvel ezelőtt álmodtam meg azt, hogy egy szoftver akkor az igazi, hogyha nekünk készült.

Láttam, hogy nagyon sok fajta szoftver létezik és azt mondják róla, hogy az mindenkinek jó, de akkor tudtam tíz tizenkét évesen, komolyan, hogy ha van egyedi zakó, autó… akkor szoftverből miért ne lehetne olyan, ami csak a miénk?

Szeretem az egyediséget, hogy teljesen egyedileg, szinte mindent mi választhatunk.

LCs: ebben lehet valami, most hogy mondod, minden cég más és más. Igazából el se tudom képzelni hogy a fenébe lehet két olyan cég, amelyik ugyanazt a fajta vezérlést tudja használni. Annyira eltérően működnek a cégek, folyamataik annyira mások, más emberek dolgoznak, más funkcióban teljesen olyan, mint egy kamion meg egy Forma1 es autó. Mindenki mással jut el a célba.

Pedro: pontosan Csabi, nekem ez egy szó, megalkuvás. Kompromisszumokat kell kötni azt mondani, hogy nekem ez is jó, mert ez gyorsan telepíthető, kicsit talán olcsóbb (szerintem nem az!) és itt van már kipróbálták, nem tudom pontosan megfelel e a folyamataimnak, de remélem és bízom benne, hogy tudjuk használni.

LCs: együtt dolgozunk, látom, hogy mennyire hihetetlenül profik vagytok. Tanultok, mentek előre folyamatosan. Figyeled az előrejelzéseket. Azt a jövőt, ami már szinte itt van. De most egyet légyszíves árulja el nekem, hogy mi lesz azokkal a cégekkel, akik egy két éven belül nem állnak át olyan vállalatirányítási szoftverekre, amelyikkel igazából a hatékonyságukat tudják növelni? Mi lesz azokkal a cégekkel, akik nem fejlesztenek a technológiájukon?

Pedro: az a helyzet, hogy ezek a cégek azt várják, hogy minden ugyanúgy fog menni, mint eddig, vagy maximum picit változik a környezet. De ez nem működhet hosszú távon. Ezzel szembe kell nézni. Kérdeztél, én válaszolok, én adok körülbelül három-öt évet és durva lemorzsolódás várható. Ha van konkurencia, aki gyorsabban kapcsol elhúzhat az állók mellett. A digitalizáció formálja jelenünket, nagyon durván növekszik, fejlődik, nagyon meghatározó lesz 21-től kezdve még inkább. A sok adat feldolgozásához és használatához a vállalatirányítási szoftver egy kiváló eszköz lehet. Főleg, ha egyedi fejlesztést enged meg magának valaki. Tapasztaljuk ügyfeleink sikereit.

LCs: rengeteg lehetőséget látok a szakmátokban. De adja magát a kérdés. Mi a véleményed, vakon fognak repülni a cégvezetők, akiknek nincs vállalatirányítási szoftverük?

Pedro: hogy vakon repülnének? Ez azért nem teljesen így van, mert ugye azért a cégvezetők ügyesek. Én azt vettem észre itt Magyarországon, nagyon jó tapasztalatom van a cégvezetőkel és nem fognak vakon repülni. Inkább csak az idő a nagy különbség.
Tudod, ami mondjuk egy jó, testre szabott szoftverrel, amit tényleg testre szabottan készítettek, és a cég céljait szolgálja, azzal mondjuk gördülékenyen megy a folyamat és megfelelően áramlanak a fontos információk, merre menj, mi az irány, addig egy e nélkül, aki nem rendelkezik ilyen rendszerrel, vagy inkább egy dobozos, kevésbé rugalmas szoftvert használ, vagy Excel táblákat vagy füzeteket és papírokat, mert még ilyet is láttam, azoknak nem lesz meg a sebessége a gyorsuló világunkhoz.
Csökkent a reagálásra szánható idő, mint lehetőség, hiszem merre menjek? Jobbra-balra, mégis jobbra? Balra? Puff, nekimegy a fának. Akár egy videó-játékban amikor gyorsulnak a szintek. Ha nem teszel sebességet a cégedbe, akkor nem tudsz szintet lépni, és a legtöbb esetben tartani se tudod a sebességet.

LCs: értem. Azért valljuk be, ez egy igen fontos különbség. Az emberek egyre több mindent várnak el a cégektől. Legyenek gyorsak, biztonságosak és egyszerűen kezelhetőek. Fejlesztések nélkül ezek nem mennek.

 Pedro: igen, gyorsan mindent ide nekem, mert túl sok az információ és nem akarok lemaradni. A "mindent tudni akarunk, most" kor.

LCs: picit nézzünk bele a jövőben Pedro. Tehát úgy ahogy te látod. Mert te nagyon otthon vagy és kényelmesen kezeled ezt a digitális világot. Mész, részt veszel konferenciákon, látod a legújabb trendeket és a forrásánál tudod szerezni a publikus információkat.

Mit jósolnál 2021-re?  Hova fog a digitális transzformáció fejlődni, az emberek életében? Hova fog jutni vagy jövő ilyenkorra? És mi az a dolog, ami egy cégnek rendelkezésre kell álljon, vagy amit teljesítenie kell, hogy ennek megfeleljen?

Pedro: nézzük az első pontot. Mindenki hallott a, mesterséges intelligenciáról vagy angolul az AI-ról. Tudtad, hogy még a jelenlegi pandémia kitörés leges legelején, amikor senki nem tudott az egészről, akkor  a rendszer ami két dolgot vizsgálat összesen és ebből a kettőből viszont nagyon nagyon sok adat állt rendelkezésére, azt a következtetést hozta, hogy márpedig itt világméretű vírus terjedés várható!
Két dolgot vizsgált összesen, azt hogy hányan jelentkeztek orvosi vizsgálatokra eddig nem ismert betegség formájában, illetve hogy hányan vettek repülőjegyet abból azokból az országokból.
Kulcs a rengeteg adat. Képzeld csak el, olyan nagyon sok adattal fog hamarosan rendelkezni, hogy ez lesz az igazi nagy ereje és azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Aki fejlődni akar, annak valamilyen szinten, de ezt be kell építeni az üzleti folyamataiba. Az AI nem okosabb lesz mint mi, még jó sokáig!  De! Több adatból fog tudni értékelni, mint mi. És ez az ő nagy előnye. Gyorsabb összegzés több adatból.

LCs: egyetértek, ez az én munkámban is kulcsfontosságú az adatok pontossága. Hitelesebb, ferdítés nélküli adatok felhasználása.

Alapvetően az elmúlt két hónapomat rászántam arra, hogy mire számíthatok 2021-ben. Olyan információkat szedtem össze, amik alapján elég érdekesen tud kinézni a következő év. Ezt a digitális műhelyemen résztvevőknek ki is fogom fejteni.

De most térjünk vissza a cégvezetők kulcs szerepéhez. A digitális transzformációnak a további még magasabb fokú alkalmazásához.

Mi az amiben Ti tudtok segítségre lenni?

Azt elmondhatjuk, hogy nyugodtan keressenek benneteket, hogy ha bármiféle kérdésük van azzal kapcsolatban, hogy miért kell egy egyedi szoftver inkább? És mi a korlátja, ha nem egyénre szabott terméket választanak?
Miért érdemes digitális átalakulást csinálni a cég szervezésében bizonyos területeken?
Miért fontos számítógépre vinni azokat az adatokat, amikkel dolgozunk? Miben lehet a gép a segítségére egy cégvezetőnek?
Mert egyre inkább elmondhatjuk, hogy még eltelik egy két év és már nem választás kérdése lesz, hanem minden áron bevezetésre kerül és az már fájdalmas lehet.
El kell gondolkodni, hogy van elég idejük behozni azt a lemaradást, amit azokkal szemben szereztek, meg akik már évekkel előre gondolkodtak és elindultak az úton.

Pedro: igen. Viszont azt veszem észre, hogy ezek az általam nagyra tartott cégvezetők, akikkel együtt dolgozunk érdeklődnek a termékeink iránt. Képzeld el nyitottak is, tehát kérdeznek és meg is hallgatták a választ arról, hogy én mit látok, mi mit tapasztalunk. Mégiscsak sokan vagyunk, sok rendszer csinálunk, egyszerre huszonkét szoftver fut nálunk, jelen pillanatban egyszerre ennyit fejlesztünk. Együtt ötletelünk és megvalósítunk. Ezt nagyon élvezem. 

LCs: nagyon jó. Mondhatjuk, a vállalatirányítási rendszer felől érdeklődőknek, hogy nálad lehet jelentkezni és tárlatvezetést lehet kérni?  Ahol szoftvereket működés közben vizsgálhatnak?

És addig is amíg jelentkeznek, mindenkinek ajánljuk azt, hogy a YouTube csatornáidat kövessék.
A digitális transzformáció és az Amtech Rendszerházét. 

Pedro: igen, várok minden érdeklődőt a csatornámon. Ott fejtek ki bővebben minden.

Itt most csak érintettük a témát, de ezeken kívül nekem még van további legalább öt pontom 21-re és a távol jövőre is.

Ezért ezeket a videó alá fogom így címszavakban írni és tényleg ott van a lehetőség megnézni hogyan dolgozunk, az a tárlatvezetés a legjobb amit mondtál. Nagyon szívesen beszélgetek bárkivel erről mit látok, mit tapasztal a konkrétan nemcsak elméleti hanem teljesen gyakorlati oldalról megközelítve. Most már a cégnek van egy 11 éves múltja, összességében lassan 30 év mérnök informatikai tapasztalat, úgyhogy nyugodtan szívesen fogadom a kérdéseket, ötleteket. (itt is megtaláltok)

Nagyon köszönöm Csabi a támogatásodat és hogy együtt teremtjük a 2021-es évet is.

 LCs: Nagyon szívesen és köszönjük szépen mindenkinek, aki itt van velünk vagy ezt a kivonatot olvassa.

Sikeres Boldog Új Évet!

 

Kíváncsiak vagyunk a Ti szakterületeteken mit várok 2021-től? 

 

Merksz Annamária - Angie
PR manager
AmTech Rendszerház
megoldas@amtech.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://digital-transformation.blog.hu/api/trackback/id/tr7716386176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása